В Україні відновили 885 пошкоджених медзакладів

В Україні відновили 885 пошкоджених медзакладів 19.08.2024 11:10 Укрінформ За час повномасштабної війни в Україні вдалося відновити 885 обʼєктів медзакладів, які пошкодила Росія.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоровʼя (МОЗ), передає Укрінформ.

«За час повномасштабної війни, розвʼязаної Росією, в Україні вдалося відновити повністю та частково 885 обʼєктів медзакладів. Зокрема, 530 обʼєктів медзакладів відновлені повністю та ще 355 — частково», – йдеться у повідомленні.

Так, найбільше відновлено обʼєктів у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Насамперед йдеться про медзаклади на звільнених від окупації територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень, як-от вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Крім того, за час війни російські снаряди та ракети пошкодили 1646 обʼєктів медзакладів та ще 215 — зруйнували вщент, ці обʼєкти медзакладів відновленню не підлягають.

Найбільше зруйнованих обʼєктів медзакладів — у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях.

У МОЗ зазначають, що наразі отримати повну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо.

Також росіяни пошкодили 198 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125 автівок «екстренки».

Як повідомлялося, у Мені на Чернігівщині відновили Центр первинної медичної допомоги.

Фото ілюстративне 

МОЗ Лікарня Відбудова

Источник: www.ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *