П’ята місія МВФ працює з акцентом на бюджет вже 2025 року – Шмигаль

П’ята місія МВФ працює з акцентом на бюджет вже 2025 року – Шмигаль 10.09.2024 13:31 Укрінформ П’ята місія МВФ, яка наразі працює у Києві, веде діалог з українським урядом про бюджет 2025 року. І цей діалог є складним.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Місія МВФ працює в Україні. Це перша місія, яка проходить офлайн за присутністю її керівництва тут в Києві. Важка робота, непроста місія. Складні перемовини з МВФ, багато викликів. Фактично ця місія дивиться вперед у 2025 рік», – сказав Шмигаль.

Він зауважив, що діалог та дискусія з МВФ більшою мірою ведуться навколо бюджету України на наступний рік. І фактично, за словами Прем’єр-міністра, про підтримку міжнародних партнерів доводиться домовлятися «з нуля».

«…плани 2024 року в програмі МВФ були іншими, ніж стається в реальності. Тому у 2025 рік сьогодні фактично ми заходимо з нуля. І тому ця місія є такою, скажімо, неординарною, складною», – додав Шмигаль.

Як повідомлялося, місія Міжнародного валютного фонду розпочала у середу, 4 вересня, переговори з українською владою щодо п'ятого перегляду програми розширеного фінансування (EFF) на суму 1,1 млрд дол.

Бюджет МВФ Шмигаль

Источник: www.ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *