Новим акціонером МХП стала саудівська SALIC

Новим акціонером МХП стала саудівська SALIC 18.09.2024 17:15 Укрінформ Саудівська інвестиційна компанія SALIC стала акціонером агроіндустріального холдингу МХП та придбала понад 13,5 млн акцій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на Лондонській фондовій біржі.

“MHP SE (материнська компанія МХП) отримала повідомлення про те, що SALIC (дочірня компанія Державного інвестиційного фонду Королівства Саудівська Аравія), придбала 13 514 563 глобальних депозитарних розписок MHP SE, що знаходяться у вільному обігу на ринку”, – йдеться у повідомленні.

Наразі SALIC володіє 12,6% від загальної кількості акцій компанії, що перебувають в обігу.

Як повідомили Укрінформу з пресслужби МХП, придбання GDRs MHP SE компанією SALIC не вплине на операційну діяльність МХП як в Україні, так і за кордоном, а також на долю акцій Юрія Косюка, який залишається тримачем найбільшої кількості акцій компанії, зберігаючи свій стратегічний вплив на розвиток МХП.

"МХП продовжить свою інвестиційну діяльність, підтримуючи економіку країни, створюючи нові робочі місця, а також надаючи допомогу українському війську, громадам і команді компанії. Компанія є одним з найбільших інвесторів країни за версією видань Forbes та NV, за час повномасштабного вторгнення МХП спрямувала 14,8 млрд гривень у розвиток бізнесу в Україні", – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, МХП — міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій. Має виробничі потужності в Україні та на Балканах. Акції МХП представлені на Лондонській фондовій біржі. Об'єднує понад 32 тиСпільно зі стратегічним партнером Благодійним фондом «МХП – Громаді» компанія розвиває громади. Для індивідуального супроводу та комплексної підтримки військових, ветеранів, їхніх родин та тих, хто чекає близьких з фронту, компанія впроваджує програму «‎МХП Поруч».сячі працівників в Україні та за кордоном, входить до 10 кращих роботодавців України за версією Forbes.

МХП експортує продукцію в понад 70 країн. Земельний банк становить 360 тис. га в 12 областях України.

Засновник та CEO МХП — український бізнесмен Юрій Косюк.

Саудівська Аравія Аграрії МХП

Источник: www.ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *