Що відбувається на первинному ринку української нерухомості

У серпні попит на первинному ринку української нерухомості знизився на 50%. Причина – ракетні обстріли і пов’язані з ними відключення світла.

3994_mycollages-10-scaled.jpg (29.15 Kb)

Річ у тім, розповіли в одній із будівельних компаній, що перебої з енергопостачанням на деякий час негативно впливають на настрої громадян. Адже потенційні покупці “надто чутливі до змін, до дискомфорту, тому змушені ситуативно, на якийсь час відстрочити придбання житла”.

При цьому наголошується: на відміну від попередніх років сезонні знижки на певні типи квартир малоймовірні. Особливо коли йдеться про найбільш успішні та затребувані проєкти з високим ступенем готовності, зведення яких відбувається ритмічно, без надмірних пауз.

“Покупці можуть розраховувати на інші альтернативні вигідні пропозиції — це зокрема на розвиток програм з безвідсотковим розтермінуванням. Головне — це максимальна зосередженість девелоперів на завершенні своїх проєктів. Власне на це чекають і розраховують покупці”, – розповіли в будівельній компанії Gazda.

Водночас, наголошується, у середині вересня рівень наявного попиту суттєво відновився – і вже складає 80-85% від показників перших двох літніх місяців. При цьому, зазначається, є тенденція “до подальшого вирівнювання”.

Як купити житло правильно

Водночас, на первинному ринку трапляються випадки шахрайства. А тому перед тим, як купувати квартиру в новобудові, її слід перевірити. Зокрема, важливо дізнатися про реальний статус обраного об’єкта.

Як розповіли в Мінінфраструктури, для цього інвестор може зажадати у забудовника довідку з Державного реєстру прав (ДРРП) про стан реєстрації права на нерухоме майно. У цьому реєстрі містяться всі відомості та дані про:

реєстрації майбутнього об’єкта нерухомості;
його характеристиках.
“Крім того, всі вихідні дані та відомості про об’єкт зібрані на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Через портал ЄДЕССБ інвестор може перевірити дані про об’єкт самостійно. Це також дозволить порівняти інформацію, отриману від продавця, з даними реєстрів, що забезпечить прозорість у процесі придбання нерухомості”, – йдеться у повідомленні.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *