Збитків та руйнувань зазнали майже 70% сільгосппідприємств, які нині працюють на Донеччині

Збитків та руйнувань зазнали майже 70% сільгосппідприємств, які нині працюють на Донеччині 19.09.2024 15:40 Укрінформ На Донеччині нині працюють 512 сільськогосподарських підприємств, з яких 353, або 69%, через повномасштабну російську війну зазнали збитків та руйнувань.

Про це на онлайн-брифінгу заявила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА Олена Рибакова, передає кореспондент Укрінформу.

«На території Донецькій області на початок 2022 року працювало в сільському господарстві 1220 підприємств, а наразі на території області працюють 512 підприємств. З цих 512 підприємств 353 – зазнали збитків і руйнувань, це і господарських дворів, і полів, і техніки, всього», – сказала Рибакова.

Вона додала, що загальна сума збитків на цих підприємствах наразі перевищує 5 млрд грн, «і це тільки те, що можна обчислити зараз».

Як повідомлялося, Донеччина наразі перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня страждають цивільні жителі, руйнуються житлові та адміністративні будівлі, різні підприємства, енергетичні й інфраструктурні об’єкти.

Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Донеччина Війна Аграрії Збитки Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *