Кабмін виділить ще €86 мільйонів на зведення систем захисту енергооб’єктів

Кабмін виділить ще €86 мільйонів на зведення систем захисту енергооб’єктів 08.10.2024 13:00 Укрінформ Кабінет міністрів ухвалив рішення, що дозволить спрямувати додаткові 86 млн євро на зведення систем захисту навколо енергетичних об’єктів для убезпечення від російських атак.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це під час засідання Кабміну повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні ухвалюємо рішення, що дозволить перерозподілити кошти в межах позики від Європейського інвестиційного банку на модернізацію наших підстанцій. Зможемо спрямувати додаткові 86 млн євро на зведення систем захисту навколо енергетичних об’єктів, що зменшить ризики від російських терористичних атак», – сказав він.

Шмигаль зауважив, що енергетика залишається пріоритетною сферою України. За його словами, уряд та енергетики «продовжують в режимі 24/7 відновлення, ремонти та розбудову децентралізованої генерації».

Раніше Шмигаль повідомляв, що станом на початок вересня захисні споруди на об'єктах НЕК «Укренерго» готові на понад 85%. На об'єктах, де роботи проводить Агентство з відновлення, готовність нижча, але роботи тривають.

НЕК «Укренерго» фіналізує будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті, системи захисту ще 22 підстанцій облаштовує Держвідновлення.

Фото: Урядовий портал

Електроенергія Енергетика Кабмін Уряд Шмигаль

Источник: www.ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *